Ljusmanifestation mot rasism 27 december

För snart ett år sedan samlades över tusen Hudiksvallsbor i en ljusmanifestation mot rasism. Vi tågade tillsammans genom Hudiksvall för att ta ställning, och detsamma gjordes i många andra svenska städer.

Anledningen då var dels Svenskarnas partis nazistiska aktion mot HT:s redaktion och kommunkontoret i Hudiksvall, och dels Svenska motståndsrörelsens våldsamma attack mot den antirasistisk demonstration i Stockholmsförorten Kärrtorp. Tyvärr har vi nu ett år senare fortfarande många anledningar att förena oss i kampen mot rasism och hat.

Därför bjuder vi i den nybildade föreningen Hudik mot rasism in till ljusmanifestation igen! I år hoppas vi att minst lika många Hudiksvallsbor som sist går med oss i en ljusmanifestation för öppenhet och gemenskap!

Länk till Facebookevenemang.

Samling vid Glysisvallen 15:00 lördagen den 27:e december. Därifrån går vi med facklor till Möljen där vi samlas en stund med tal och musik. Medverkande är bland andra Emma Härdelin, Lilian Sjölund, Marwa Karim samt Selma & Gustav. Fler namn tillkommer!

Sprid evenemanget till alla ni känner. Vi ses!
Mot rasism – för allas lika värde.