Sommaren 2015!

Hej kära medlemmar!

Efter en lite trög vår är vi äntligen igång och har flera spännande saker att se fram emot i sommar. Nedan följer ett schema med information om alla de evenemang vi arrangerar eller deltar i och som ni alla är välkomna till!

(Obs: Alla våra evenemang är gratis!)

Nationaldagsfirande
När? 6 juni mellan kl 12:00 – 20:30
Var? Möljen
Vad? För andra året i rad är Hudik mot rasism med och arrangerar nationaldagsfirandet i Hudiksvall under parollen #hudikföralla – i år tillsammans med Visit Glada Hudik och Why not Hudik! En heldag av musik, sång, dans, tävlingar och underhållning för stora och små.

Panelsamtal med Scenplats Hudiksvall
När? 9 juni mellan kl 18:30 – 21:00
Var? Hälsinglands museum
Vad? Kultur + Historia = sant
Den nyskrivna musikteaterföreställningen 1721 handlar om ryssarnas härjningar i Hudiksvall för 300 år sedan. Föreställningen är inledningen på ett unikt kulturprojekt av Scenplats Hudiksvall som finansieras av bland annat Arvsfonden och Hudiksvalls Kommun. Projektet syftar till att lyfta vår lokala historia och med hjälp av kulturens kraft lära oss känna igen det som förenar då och nu. Nu möts Hudik mot rasism med representanter från bland annat utbildning, ensemble och museiverksamhet i ett samtal om kulturens möjligheter att levandegöra historien, samt vad detta kan betyda för oss som lever i Hudiksvall. Kan kulturupplevelser faktiskt motarbeta rasism? Och vad innebär det för stadens unga att ta del av en sådan här föreställning? Hur förvaltar man de reaktioner och känslor man väcker med kultur?

Internationell midsommarfest
När? 14 juni mellan kl 12:00 – 15:00
Var? Borgarparken
Vad? Vi bjuder varandra på festmat från både Sverige som andra länder. Ta med det Ni vill bjuda på samt gärna instrument så vi kan spela, sjunga, dansa och leka tillsammans. Medtag också gärna blommor att klä midsommarstången med. Hudik mot rasism bjuder på kaffe i partytältet.

Promenadgrupp
När? Varje onsdag kl 18:30 med start 17 juni
Var? Samling vid Glysisvallen (entrén till ishallen)
Vad? Vi träffas och promenerar två varv runt Lillfjärden.

Pride Hudik
När? 3 och 4 juli
Var? Kulturhuset och Möljen
Vad? Föreläsningar om HBTQ-frågor, Prideparad och underhållning! Mer info och schema kommer så småningom gå att hitta på Pride Hudiks facebooksida. Hudik mot rasism kommer att finnas på plats med infobord på Möljen!

Utöver detta är vi även i startgroparna med att anordna språkfika i syfte att låta nya och etablerade svenskar mötas och prata svenska. Vi kommer dessutom att finnas på plats på Hudik Summer Week. Mer info om detta kommer! Och så får ni inte glömma bort att alla är välkomna att bli aktiva medlemmar för att vara med och forma Hudik mot rasisms arbete. Välkomna att bli medlem genom att fylla i formuläret här eller skicka ett mail till hudikmotrasism@gmail.com.

Löpande information, länkar till evenemang och foton från allt vi hittar på finns alltid att ta del av på vår facebooksida – så gilla den för att hålla er uppdaterade!

Hoppas att vi ses i sommar!