Antirasistisk decemberhelg

Inspiration, kunskap, humor, allvar och en massa annat. I två dagar har Hudik mot rasism fyllt på med energi i alla dess former. Nu är vi laddade inför året som kommer och förstås inför ljusmanifestationen som traditionsenligt arrangeras i mellandagarna.

I lördags bjöd vi in allmänheten till Vad svarar du? på Kulturhuset Glada Hudik. Ungefär 140 personer kom och deltog i det tre timmar långa programmet, bestående av musik framförd av George Rabat, föreläsningen Hur bemöta Sverigedemokraterna? med Bilan Osman från Stiftelsen Expo samt antirasistisk standup med Shanthi Rydwall Menon.

En mycket lyckad kväll tycker både vi som arrangerade och alla de som hört av sig till oss efteråt!

_MG_5575

Bilan Osman från Expo

_MG_5592

Publiken

_MG_5617

Shanthi Rydwall Menon

 

 

Idag söndag har Hudik mot rasisms aktiva medlemmar samlats för att fortbilda oss och planera inför kommande verksamhetsår. Vi fick bland annat ta del av ytterligare en Expo-föreläsning med Bilan Osman – denna gång om Positiv antirasism och Expos initiativ Tillsammansskapet – och efter det spånade vi idéer på kampanjer, evenemang och verksamhet.

_MG_5631

Bilan Osman föreläser om Positiv antirasism

_MG_5633

Aktiva medlemmar i Hudik mot rasism

Tack alla ni som på något sätt bidragit till dessa två fantastiska dagar!