Uppstart med Hudik mot rasism

Efter ett 2020 och en stor del av 2021 som inte liknat något vi tidigare upplevt, har styrelsen i Hudik mot rasism nu äntligen börjat träffas fysiskt igen och laddat med ny energi! Efter två styrelsemöten hittills i höst har vi börjat fylla agendan med aktuella frågor och aktiviteter. För den som vill hålla sig uppdaterad kommer Facebook och Instagram (hudikmotrasism) även fortsättningsvis vara snabbare kanaler för information, men här följer en sammanfattning av det som är på gång!

  • 14 oktober: Biokväll med Bio Kontrast i Iggesund! Alla medlemmar blir bjudna på bio och filmen är Judas and the Black Messiah. Läs mer om filmen här! Är du inte medlem än? Skicka ett mail eller fyll i formuläret här på hemsidan så ordnar vi det. Föreningen kommer finnas på plats med information om vår verksamhet samt försäljning av vår snygga merch.
  • 30 oktober: Manifestation i samverkan med kommunens fritidsgårdar. Med bakgrund i upprepade händelser med rasistiska förtecken i våra grundskolor kommer vi genomföra en antirasistisk manifestation för våra unga. Mer info kommer!
  • Mellandagarna jul/nyår (Datum och tid kommer): Ljusmanifestation! Självklart kommer Hudiks viktigaste jultradition att återuppstå! Fackeltåg, talare, musik och utdelning av Årets Antirasist – allt kommer finnas på plats. Bokning och planering pågår, mer info kommer snart!

Språkcaféet är under uppbyggnad i ny form, då samarbetet med Röda Korset tyvärr inte kunde fortsätta när deras lokaler renoverades. Är du intresserad av att vara volontär i caféet ibland och vill ha mer information är du varmt välkommen att höra av dig, det är inte bindande på något sätt och en väldigt trevlig och givande uppgift.

Vill du se ett mer öppet, välkomnade och inkluderande Hudiksvall? Har du tankar och idéer kring hur detta kan åstadkommas, eller vill veta mer om vilka möjligheter som finns inom föreningens verksamhet? Tveka inte att kontakta oss, det finns alltid behov av aktiva medlemmar som i det stora eller lilla vill bidra till föreningens målbild.

Väl mött och på återseende snart igen!

Styrelsen Hudik mot rasism, genom Frida Sund (sekr.)